Årets Västeråskrogar som platsade i White Guide

The White Guide utser årligen de främsta restaurangerna, de har släppt årets lista och vi har listat vilka Västeråskrogar som är med. Vi har också fått exklusiva kommentarer från personer på varje krog.

Västerås sätts på kartan!

2017 fanns endast fem Västeråskrogar med på listan och detta år har dessa ökat till åtta stycken. Några har lyckats stanna kvar på listan, vissa har ramlat bort och nya har äntrat den. White Guide har ännu inte gått ut med årets poäng och motiveringar utan endast vilka restauranger som är med på årets lista.

– Den 5 mars är det premiär för White Guide Sveriges Bästa Restauranger 2018. […] Men redan nu kan vi avslöja alla de restauranger som kommer att ta plats i White Guide 2018. Det händer mycket i krog-Sverige och till årets White Guide har vi testat och bedömt cirka 800 restauranger – varav 600 tar plats i guiden skriver White Guide i sitt pressmeddelande den sjunde februari 2018.

Västeråskrogarna som stannat på listan

Frank

– Kul att fortfarande platsa efter 10 år! För FRANK är målet framåt att bygga på och förbättra både mat och dryckesupplevelsen. Vi vill erbjuda ett bättre utbud av kvalitetsviner på flaska så där är målet att stärka utbudet. I köket satsar vi vidare på att jobba ännu tydligare med ekologiskt och närproducerat och att lägga till fler smakupplevelser till vår Frank Rules meny.

Eric Ribbentjärn, Köksmästare på FRANK.

Frank i Västerås
Foto: Isabella Hansen.
Nya Hattfabriken

– Det är givetvis jätteroligt att Nya Hattfabriken tar sig in i White Guide igen! Sett till det senaste årets ökade tillströmning av gäster känns det som att Hatten blivit till det målet var från första början, att bli Västerås egna lilla kvarterskrog. Ett tryggt hak med schysst käk som tilltalar många!

Fredrik Palmborg, Köksmästare på Nya Hattfabriken.

Nya Hattfabriken i Västerås. Västeråskrog.
Nya Hattfabriken
Kajplats 9

– Vi är otroligt glada och stolta över att få äran av att vara med ett år till. Detta är något vi inte hade lyckats med utan våra fantastiska medarbetare och härliga gäster.

Josefine Sahlin, restaurangchef på Kajplats 9.

Kajplats 9 i Västerås. Västeråskrog.
Kajplats 9
Limone

– Vi på Limone är självklart stolta och glada för att vi är med igen. Trots att vi varit här i 22 år kämpar vi varje dag för att utvecklas och bli bättre. Vi hoppas att även att våra nya satsningar ska få uppmärksammas. Vinoteket som vi äger tillsammans med Tomas Fryklöf och Hörnet Officern då vår populära Ginbar huserar med sina fantastiska gindrinkar!

Oscar Pedraza, ägare av Limone.

Limone i Västerås. Västeråskrog.
Limone. Foto: Från Limones hemsida.

Nya Västeråskrogar äntrar listan

Extra grattis till Saluhallen Slakteriet, Pråmen och Chamberlin som är med på listan för första gången!

Saluhallen Slakteriet

– Vi är jätteglada och stolta över kollegorna i hallen som med hårt arbete och passion för maten nu även fått uppmärksamhet via White Guide.

Greger Johansson, projektledare på Saluhallen Slakteriet.

Saluhallen Slakteriet i Västerås.
Saluhallen Slakteriet
Chamberlin på The Steam Hotel
Chamberlin på The Steam Hotel i Västerås.
Chamberlin på The Steam Hotel. Fotograf: Andreas Sundgren
Pråmen

– Självklart tycker vi att det är väldigt roligt, speciellt eftersom vi precis har öppnat. Det har varit en öppen målsättning att vara med i White Guide. Fantastiskt roligt och verkligen ett stort tack till hela min personal som lägger ner ett otroligt jobb för att göra det så bra som möjlig för våra gäster. Nu ser vi fram emot att veta mer om deras bedömning.

Joakim Forslund, driver Pråmen.

Pråmen Västerås.
Pråmen Västerås.

”Förnyelsen i branschen och den höga takten i nyöppnandet fortsätter med andra ord. Vi konstaterar också att kvaliteten på årets urval av krogar är högre än någonsin tidigare.” – White Guide.

Vad är White Guide?

White Guide är en restaurangguide som varje år testar och bedömer runt 800 restauranger, varav 600 får en plats i guiden. Sedan 2013 publiceras också White Guide Café där Sveriges 250-300 bästa caféer presenteras och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud.

 Nyfiken på andra restauranger? Klicka här!

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.