Aurora Sushi Bar Västerås övertygade Kajsa vid första besöket

Aurora Sushi Bar Västerås är en storfavorit hos veckans stammis, Kajsa Berglind. Det är bland annat tack vare bemötandet, personalen och råvarorna som hon är en ofta återkommande gäst. Restaurangen hittar du inne i Saluhallen Slakteriet i Västerås som drivs av den driftiga entreprenören och krögaren Anh Hoang.

Vem är Kajsa Berglind?

– Jag fyller snart 55 år och är uppvuxen i Kiruna, men har bott utanför Västerås sedan 1985.

Aurora Sushi Bar Västerås.
Kajsa Berglind till höger med sin kollega under ett besök hos Aurora Sushi Bar.

Begreppet Sushi fick en ny dimension tack vare Aurora Sushi Bar Västerås

Allt började med en Street Food festival vid Saluhallen Slakteriet. Framför Auroras matvagn var det en så lång kö att Kajsa inte tog sig fram. Några månader senare besökte hon äntligen restaurangen, och sedan dess är det en av hennes favoritrestauranger.

– Jag älskar idén med Saluhallen Slakteriet, speciellt miljön. Dessutom älskar jag Sushi. Första gången jag provade Auroras Sushi lyfte hela begreppet Sushi till en ny dimension för mig, den är så bra, berättar Kajsa.

Saluhallen Slakteriet, Street Food Västerås. Foto: Pia Nordlander.

Varför är just Aurora Sushi Bar Västerås så bra?

– En sån kärlek till maten och ett sånt engagemang hos dessa unga entreprenörer! De levererar en upplevelse med sån omsorg och berättelser kring varje rätt och råvara. Maten är helt fantastisk och att se den tillredas med sådan noggrannhet och skicklighet, det är helt fantastiskt, förklarar Kajsa.

”Man blir behandlad som en gammal vän.”

Har du något Aurora-hack?

– Ta lite tid på dig! Gör det till en happening. Tillåt dig att sitta och njuta av varje rätt och hur den tillreds. Våga prova något du inte vet om du tycker om. Passa på att prata och fråga de duktiga kockarna, de berättar mer än gärna vad man får, säger Kajsa.

Om Kajsa måste välja en favoriträtt så blir det Auroras Shoyu ägg – äggula marinerad fyra dagar i speciell soja så den koagulerar lite och blir alldeles krämig.

Det omtyckta Shoya ägget till vänster hos Aurora Sushi Bar Västerås. Foto: victorlundsk

Kajsa berättar om en middag med hennes tidigare arbetskollegor som ett favoritminne på Aurora Sushi Bar, där kocken tillredde middagen framför sällskapet.

”En gång gick de in och jobbade på en söndag för att jag ville ha med deras Sushi till några vänner. Jag visste inte att det var stängt söndagar. Då gick de till jobbet ändå och gjorde iordning mina åtta sushi. Vilka killar!”, avslutar Kajsa.

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.