Belinda King från Kopparlundens Bageri är bäst i Sverige på knäcke!

KOPPARLUNDENS BAGERI I VÄSTERÅS
Kopparlundens Bageri, som funnits i snart 11 år, ägs och drivs av Doris Näckdal. Medarbetarna på Kopparlundens Bageri i Västerås har fantastiska utmärkelser inom branschen. Sandra Lindbom vann Mack SM 2017, Sara Fjärrstrand är med i bagerilandslaget, och nu senast vann Belinda King SM i Mathantverk för sitt otroligt goda knäckebröd.

Findie har talat med ägaren Doris Näckdal och Belinda King om denna succé. Nedan följer historian bakom det framgångsrika receptet, för både talanger inom branschen och vad det var som gjorde att Belinda King tog hem segern.

 

Kopparlundens Bageri i Västerås
Kopparlundens Bageri – brett utbud av fantastiskt gott bröd.

Belinda är KING på knäckebröd

Belinda King vann i klassen hårt bröd och tilldelades medalj, diplom samt guldetiketter att fästa på vinnarprodukten. SM-vinnaren berättar hur det känns att vara bäst i Sverige på knäckebröd.

– Jättekonstigt men väldigt kul! Hade verkligen inte trott att det skulle gå så här bra med tanke på alla duktiga bagare som är med i tävlingen. Jag gjorde mitt bästa och det räckte hela vägen, svarar Belinda King.

Kopparlundens Bageri i Västerås
Belinda King, SM-vinnare 2018 i klassen hårt bröd.

Historian bakom knäckebrödet och motiveringen till vinsten

Det var när Hantverksbryggeriet hörde av sig och frågade om de kunde göra något med deras drav, som är en restprodukt från öltillverkning, som Belinda King började experimentera. Hon hade hört att drav används i bakning och gillade filosofin att ta en restprodukt och göra det till huvudnumret.

”Innovativt, vackert och mycket smakrikt. Makalöst!”

Slutprodukten vet vi blev framgångsrik, men hon berättar att det tog fyra-fem försök med flertal ändringar innan hon var nöjd. Knäckebrödet innehåller drav, dinkelmjöl, rapsolja, salt, vatten och solroskärnor.

Kopparlundens Bageri i Västerås har Sveriges bästa knäckebröd

SM i Mathantverk är en produkttävling för mathantverksproducenter från Sverige och övriga Norden. Tävlingen arrangerar Eldrimner som anordnat tävlingen varje år sedan 1996.

Syftet med tävlingen är inspirera och stötta mathantverkare i sin produktutveckling. Tävlingen syftar även till att öka kännedomen om, och efterfrågan på, mathantverk. Under SM 2018 tävlade närmare 500 produkter i 49 olika klasser, och Belinda King vann guld i klassen hårt bröd.

Kopparlundens Bageri i Västerås
Kopparlundens Bageri i Västerås.

Doris Näckdal är stolt över framgången för medarbetarna

– Det är såklart fantastiskt roligt att jobba med ett sånt gäng. Det blir mycket diskussioner om nya produkter, utvecklingar av gamla, kvalitet och tekniker. Och det blir utvecklande och inspirerande för alla. Vårt team är dessutom större än de personer som syns i tävlingar, det är flera som jobbar hårt i kulisserna. Jag är otroligt stolt stolt över mina medarbetare, säger Doris Näckdal.

 

Doris Näckdal som äger och driver Kopparlundens Bageri i Västerås.
– Vi har ett kreativt klimat som bland annat kommer sig av att det är tillåtet att prova nya idéer. Alla idéer blir kanske inte bästa möjliga i verkligheten men det är inget hinder för att prova nytt, berättar Doris Näckdal om vad hon tror är en del av framgången bakom talangerna.

Smaka på ett vinnande koncept

Du kan köpa knäckebrödet som Belinda King vann SM i Mathantverk med. Men se till att vara ute i god tid då det sedan vinsten varit stor efterfrågan på det bästa knäckebrödet i Sverige.

Det görs mycket knäckebröd nu 😅 #dravknäcke #GuldSMiMathantverk #krispigt #knäckigt #Belindaärbäst #hantverksbryggeriet

Gepostet von Kopparlundens Bageri am Dienstag, 23. Oktober 2018

– Vi bakar så mycket vi hinner. Det har varit väldigt tryck på knäckebrödet sedan Belinda vann, berättar Doris Näckdal.

Kopparlundens Bageri 

Öppettider
Måndag-Fredag: 08:00 – 17:00
Lördag: 08:30 – 14:00
Söndag: Stängt
Adress
Kopparlundsvägen 7, 721 30 Västerås

 

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.