FINDIE AVSLÖJAR: Vigårda öppnar sin första restaurang i Västerås

VIGÅRDA VÄSTERÅS
Det är sant! Västerås får ett till burgarhak i stan. Näst på tur är konceptet snabbmatskedjan Vigårda som krögarna och kockarna Danyel Couet och Melker Andersson står bakom genom Grupp 21.

Kedjan fortsätter att expandera och öppnar två nya restauranger i Sverige, däribland Västerås. Redan under hösten 2018 börjar Vigårda servera sina burgare i gallerian Centra i Västerås berättar skriver Fastighetsvärlden i en intervju med Grupp 21:

– Vigårdas första restaurang öppnade 2012 i Mood Stockholm. Idag har kedjan även restauranger i K25 i Stockholm, samt i Malmö, Solna och Göteborg.

Om etablering och Vigårda Västerås

Förutom detta, planerar kedjan att starta ytterligare restauranger i flera mellanstora städer i Sverige. Kocken och krögaren Melker Andersson berättar i samma intervju:

– När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid. Vi är kockar och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran.  Burgartrenden ligger i tiden och de här etableringarna  är en del av vår nationella satsning. Nu är vi glada att fler snart skall komma till oss och upptäcka våra goda burgare.

Vigårda Västerås - Foto: Sara Danielsson
Vigårdas burgare är populära – Foto: Sara Danielsson
Beskrivning av konceptet på företagets hemsida:

Hej och välkomna till Vigårda!

Vi är två kockar som gillar god mat, schyssta råvaror, bondgårdar och grönsaksland. Som många andra tycker vi ibland om att äta snabbt och därför valde vi att öppna Vigårda Grillen. För oss är det viktigt att maten är äkta, har ett tydligt ursprung och att råvarorna är goda. Här på Vigårda grillar vi all mat över en stor träkolsgrill; enkelt,
snabbt, nyttigt och fräscht. Svårare behöver det inte vara.

Varmt Välkommen!
Melker & Danyel