Från gatukök till etablerad hamburgerkedja – Hamburgerbruket Västerås

HAMBURGERBRUKET VÄSTERÅS
På bara några år har Hamburgerbruket öppnat flertal restauranger i mellansverige. Man har gått från att endast bedriva ett gatukök till att idag ha en etablerad hamburgerkedja på snart fyra enheter. Nu har konceptet tagit sig till Västerås och fler etableringar väntar. Özcan Kaya som startade Hamburgerbruket berättar mer om framgångsreceptet och om sina planer framöver.

Hamburgerbruket Västerås - Özcan Kaya
Özcan Kaya som är grundaren till Hamburgerbruket.

Hamburgerbruket Västerås – Från gatukök till etablerad Hamburgerkedja

– År 2013 öppnade vi vår första pilotrestaurang vid namnet Texas Star i Örebro. Detta gjorde jag för att testa mitt egna hamburger-koncept och tog därmed fram min egna meny på högrevsburgare, egna dipsåser och hembakat bröd. Detta lilla gatukök drev jag i knappt tre månader och helt plötsligt var vi en utav de mest populäraste restaurangerna i Örebro – konceptet blev en hit! påpekar Özcan.

Texas Star i Örebro - Hamburgerbruket Västerås
Allt började med gatuköket Texas Star i Örebro. Foto: Hamburgerbrukets egna.

Gatuköket brann ner

– Texas Star i Örebro brann ner under 2016 på grund av en anlagd brand samtidigt som vi öppnade vår första restaurang i Torshälla under det nya varumärket: Hamburgerbruket. Det var en riktigt tuff period. Då blev det verkligen vinna eller försvinna och till slut blev det vinst! Restaurangen i Torshälla blev en riktig succé och jag är väldigt tacksam för mottagandet och responsen. Torshälla-restaurangen har en speciell plats i Hamburgerbrukets hjärta och jag hoppas på att Västerås-restaurangen ska bli det likaså, berättar Özcan.

‘’Vi har kombinerat det bästa från olika världar: Handgjorda gourmetburgare och snabbmat.’’

Hamburgerbruket – fyra enheter i mellansverige

– Idag är Hamburgerbruket ett snabbmatskoncept med tre stycken enheter och en till på gång som öppnar i Karlstad under hösten 2018. I produkten som vi erbjuder har vi kombinerat det bästa från olika världar: Handgjorda gourmetburgare och snabbmat. Hos oss får du en hamburgare som är gjord av svenskt högrev, handbakad bröd och hemgjorda dressingar. Dessutom grillas våra hamburgare efter beställning. Småskaligt, handgjort och grymt gott – det är Hamburgerbruket, understryker Özcan.

Hamburgerbruket Västerås
Köttet mals på plats, dipsåser görs från grunden och likaså brödet. Foto: Hamburgerbrukets egna.

Framgångsreceptet: Hantverk och god relation med gäster

– Ända sedan jag startade Texas Star i Örebro har jag alltid haft god relation till gäster som besökt oss och haft med dem i utvecklingen. Våra gäster har kommit med önskemål och förbättringsförslag vilket underlättat vårt arbete i att ta fram bättre hamburgare, berättar Özcan.

‘’Man kan vara säker på att få toppkvalitet hos oss – vi låter burgarna tala för sig själva.’’

Bruket genomsyras i hela konceptet

– Jag ville att det gamla svenska bruket skulle genomsyras i hela vårt koncept i och med att vi själva gör allt från grunden. Namnet skulle säga någonting om vårt hantverk. Vi ville sträcka oss mot 1800-talets bruk med tegel, råstål, plåt etc. som återspeglas i namnet, inredningen, namn på våra burgare och annat vilket förstärker ‘’bruksidentiteten’’ ytterligare och ger en tydligare helhet, säger Özcan.

Hamburgerbruket Västerås
Bruket genomsyras i hela konceptet – minst sagt burgarbilderna 🙂 Foto: Hamburgerbrukets egna.

Varför Västerås?

– Västerås har funnits med i tankarna sedan start. När vi utvecklade och tog fram det nya varumärket med Hamburgerbruket började vi med en långsiktig plan. Vi ville etablera oss i mellanstora städer i mellansverige. Den första staden som var tänkt efter Örebro-satsningen var faktiskt Västerås, men vi hade inte ett bra läge vilket har en stor betydelse. Fler etableringar väntar lokalt och nationellt, fick jag välja själv hade jag öppnat en till restaurang igår, avslutar Özcan.

‘’Vi vill skämma bort alla västeråsare med våra burgare.’’

Hamburgerbruket Västerås
Städer

Finns i Eskilstuna, Örebro, Västerås och under hösten 2018 – Karlstad.

Västeråsrestaurangen

Du hittar Västerås-restaurangen på Köpmangatan 6 i Västerås.

Öppettider

Måndag: 10:00 – 24:00
Tisdag: 10:00 – 24:00
Onsdag: 10:00 – 03:00
Torsdag: 10:00 – 24:00
Fredag: 10:00 – 04:00
Lördag: 10:00 – 04:00
Söndag: 10:00 – 24:00

Lunch med dagens burgare vardagar mellan 10:00 – 14:00
Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.