Gästen som är galen i hatten = Nya Hattfabriken

Veckans stammis beskriver restaurangen Nya Hattfabriken som en riktigt romantisk saga. Det var kärlek vid första ögonkastet och hon har varit restaurangen trogen sedan dess. Findie har intervjuat 20-åriga Julia Bengtsson om vad som gör Nya Hattfabriken till den bästa restaurangen i Västerås enligt henne.

Vem är Julia Bengtsson?

– Jag är 20-år, bosatt i Västerås och jobbar på Lindex i Hälla Shopping. Jag tycker om mode, inredning och mat. Det är både roligt att laga mat själv men också att äta ute. När jag reser brukar jag alltid planera aktiviteterna utifrån var jag vill äta, berättar Julia och skrattar.

Julia Bengtsson är Veckans Stammis på Nya Hattfabriken.
Julia Bengtsson som är Veckans Stammis på Nya Hattfabriken.

Därför återkommer Julia till Nya Hattfabriken

Julia och hennes mamma har ätit på Nya Hattfabriken sedan fem år tillbaka. För varje år har det blivit mer och mer frekventa middag- och lunchbesök. Anledningarna till att besöka restaurangen är många.

– ”Hattis” är en restaurang för alla tillfällen. Vare sig det är en lunch med min mamma eller födelsedagsfirande så passar det perfekt. Jag tycker att personalen alltid beter sig professionellt och är väldigt schyssta. Tidigare jobbade min nära vän här vilket ledde till att jag i nuläget känner nästan alla i personalen berättar Julia.

Julia tycker att varje besök är lika mysigt och fantastiskt på Nya Hattfabriken.
Julia tycker att varje besök är lika mysigt och fantastiskt på Nya Hattfabriken.

Så ofta äter Julia på Nya Hattfabriken

– Den främsta anledningen till att jag kommer hit är maten. Jag har ju provat allt på menyn, men min all time favorite måste vara rimmad lax med dillpotatis. Råbiffen är också riktigt god. Tack vare Nya Hattfabriken och deras mat har mitt egna matlagningsintresse ökat, eftersom jag inspireras till att laga lika god mat som dem. Nu äter jag här flera gånger i månaden, berättar Julia.

“Jag är en riktig restaurangtorsk”, skrattar Julia.

Allt började med Boeuf Bourguignon

Julia kommer på vad hon åt för första gången hon var på Nya Hattfabriken. Hennes mamma hade ätit en Boeuf Bourguignon på Nya Hattfabriken och berättade för Julia och hennes familj om hur otroligt god den var. Julia ville då så gärna prova samma rätt vilket resulterade i att de bokade bord på restaurangen dagen efter.

”Den är värd varenda tugga!” avslutar Julia.

Fotograf: Julia Bengtsson. Lunch Nya Hattfabriken.
Julias egna bild. Självklart är favoriträtten Boeuf Bourguignon med och en veckans vegetariska.

Psst… Du har väl inte missat krögarstoryn om Peter Sandberg som är VD för Let Me Be Frank som Nya Hattfabriken tillhör?

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.