Gästen som fick sin egna rätt på Café Gränden

Att kunna urskilja Bakir Haskic bland gästerna var ingen svår uppgift. Vid ett av mittenborden på Café Gränden sitter en man med skrattande vänner omkring sig och hälsar igenkännande på de gäster som går förbi. På hans bord står en skylt som säger att det är reserverat för honom.

Varför började du äta på Café Gränden?

– Jag kom till Västerås från Bosnien -93 och Amir Isovic som numera är en av ägarna till caféet var min landsman. I början när de just hade öppnat för 17 år sedan kom jag mest hit för att fika. Det var via Amir och mina fikastunder som jag också lärde känna Husnu och Simon Kartal som startade upp Café Gränden, berättar Bakir.

Bakirs egna skylt.
Bakirs egna skylt.

Vad är det som får dig att återkomma?

– Det är många saker. När Bistro Gränden byggdes var jag med och arbetade med elen då jag jobbar som elektriker. Under den tiden lärde jag känna gänget ännu mer och även andra stamgäster. Både personalen och gästerna som kommer hit är väldigt trevliga. Numera är vi en grupp vänner som träffas här och äter lunch tillsammans. Jag ser alltid någon jag känner när jag är här, säger Bakir.

Bakir berättar att han äter på Café Gränden minst fyra gånger i veckan. Vi bestämde oss för att räkna ihop ungefär hur många gånger han totalt delat en måltid här under sina 17 år. Något som blir 2 720 gånger!

”Jag har ätit här minst 4 gånger i veckan under 17 års tid”, säger Bakir.

Har du något speciellt minne från Café Gränden?

– Ofta händer det att jag kommer in hit tillsammans med min familj på helgen. För mig betyder denna restaurang mycket för mig. Jag har sett alla i personalen komma och gå. Det var speciellt jobbigt när en i personalen gick bort för två år sedan, berättar Bakir.

På Café Gränden är Bakir ett välkänt ansikte, både bland personal och gäster.
På Café Gränden är Bakir ett välkänt ansikte, både bland personal och gäster.

Bakirs egna rätt på Café Gränden

Bakir tillägger att han gillar maten väldigt mycket. Under hans 17 år som stamgäst har det alltid varit god mat, speciellt dagens lunch som är varierande. Då Bakir känner personalen väldigt bra har han till och med fått en egen maträtt som bara han kan beställa. Den består av 50% lasagne och 50% kyckling.

“Min egna rätt heter Bakirs Specialare”, avslutar Bakir och skrattar.

Nu vet du vad du ska beställa nästa gång på Café Gränden 😉

Nyfiken på storyn bakom Café Gränden? Läs krögarstoryn med Amir Isovic som driver Café Gränden här.

Väntar ett besök på Café Gränden snart? Kolla in deras profil på Findie.se!

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.