Glasstrender 2018 – både älskade och hatade av konsumenter

GLASSTRENDER 2018
Numera ska glass inte bara vara svalkande och gott, utan det är större fokus på att vi ska kunna välja glassar som är ”nyttigare” med en högre proteinhalt och en lägre sockerhalt.

Att proteinglassar och nyttigare val är en trend som bara växer, visar sig nu allt mer. I butikerna kan vi numera hitta dessa från flera olika varumärken. Ett företag som satsat på denna lägre sockerhalt är Nick’s. Ett företag som hade en reklamkampanj för sin glass som väckt olika reaktioner hos konsumenter och fått hård kritik på grund av detta.

Omtalade reklamkampanjer – Nick’s och Oatly

Glasstrender 2018
Nick´s ändrade sin reklamkampanj för deras proteinglass efter att ha fått hård kritik. Foto: Nick’s.

Nick’s kampanj för deras glass hade till en början budskapet: “En glass du inte ångrar dagen efter”. Kampanjen sågades då många konsumenter påstod att den kan trigga till kroppshets i form av ångest kring mat.

Oatly svarade

Varumärket Oatly kom senare ut med en kampanj med budskapet: “Who cares about beach 2018 anyway”, vilket man kan tolka som ett gensvar till Nicks reklamkampanj för deras glass. Dessa två kampanjer har blivit omdiskuterat i medier och trenden med proteinglassen har blivit både älskad och hatad.

Konsumenter har delat med sig utav blandade reaktioner. Några menar på att Oatly’s gensvar kan bidra till ökad kroppshets i form av “fatshaming”. Andra konsumenter menar på att ansvaret för att ta hand om sin egen kropp inte ligger hos någon annan än hos sig själv.

Glasstrender 2018
Oatlys gensvar på Nick´s glasskampanj. Foto: Oatly

Andra varumärken som satsar på proteinglass

Breyers intar en plats i GB sortimentet

Breyers high protein ice cream bar är proteinglassen med smak av både vanilj, choklad, kolasås och jordnötsbitar som nu intar en plats i GB-sortimentet. Breyers har även fler sorter av de så kallade Breyer Delights glassarna som bl.a. finns i smakerna cookies and cream, creamy chocolate, vanilla cupcake, butter pecan, vanilla bean, raspberry fudge swirl och mint chip.

Glasstrender 2018
Breyers är en av alla proteinglassar som har lanserats i år. Foto: ELLE.
Barebells proteinglass

Barebells har 5 olika sorters proteinglassar. Salty peanut och Caramel cashew är två proteinbarer i glassform. Strawberry vanilla och chocolate caramel är Barebells två pinnglassar. Barebells senaste tillskott “nougat core” är en strutglass utan tillsatt socker och med 7,4 gram protein per glass.

”Our Protein Ice Creams taste just like summer on a stick. Get it while it’s cold”.

Glasstrender 2018
Barebells har 5 olika glassorter. Foto: Barebells Functional Foods.
Njie ProPud Proteinglass

Njie ProPud proteinglass finns i smakerna salty caramel, hazelnut buttercup och chocolate swirl. Dessa proteinglassar är dessutom laktosfria.

Glasstrender 2018
Njie – proteinglass i tre olika smaker. Foto: Njie.

Vad tycker du?

Vad tycker du om proteinglass? Älskar eller hatar du årets glasstrend 2018? 🍦🌞
👇Kommentera nedan👇