Gucci restaurang: Lyxmärket har startat restaurang i Florens

GUCCI RESTAURANG
Michelinbelönad kock, museum, bio och lyx, lyx, lyx på Guccis nyöppnade restaurang: Gucci Osteria. Det italienska lyxmärket Gucci har alltså nyligen öppnat en restaurang i palatset Gucci Garden, Florens – en restaurang-museum-galleri-butik-bio i ett som magasinet, ELLE väljer att kalla det.

Foto inifrån Gucci restaurangen Osteria. Foto: Gucci.
Foto inifrån Gucci restaurangen Osteria. Foto: Gucci.

Michelinbelönad kock står bakom menyn

På Gucci restaurangen har kocken Massimo Bottura tagit fram menyn. Något som är värt att nämna, är att denna kock belönats med hela tre Michelinstjärnor. Detta säger han om restaurangen i en intervju med CNN.

“The restaurant is a reminder that Florence has always been a center of cultural exchange, particularly during the Renaissance”, Bottura says.

Maten på Gucci Osteria

På restaurangen kan man avnjuta alltifrån klassiska rätter som risotto och tortellini såväl som lyxiga versioner av hamburgare och korv med bröd. Då Gucci är ett lyxmärke kan man tänka sig astronomiska prislappar, men skenet bedrar! En huvudrätt ligger på mellan 20 och 30 euro.

Gucci restaurang. Foto: ELLE Germany.
Bild på några rätter från Gucci Osteria. Foto: ELLE Germany.
Gucci restaurang: En intim restaurang som bjuder på många möjligheter

På restaurangen Gucci Osteria finns plats för 50 stycken gäster. Men besöket stannar inte där! Behöver man underhållning före eller efter måltiden kan man besöka museet, galleriet, butikerna eller till och med bio som finns beläget i palatset. På markplan finns till exempel en bazarliknande butiken där exklusiva kläder och inredning säljs. Dessa varor är väldigt unika då de inte finns att köpa i andra Guccibutiker.

Butiken som man också kan besöka med limiterade plagg. Foto: Gucci.
Butiken som man också kan besöka med limiterade plagg. Foto: Gucci.

Dags att resa till Florens!🥂

Dags att ta en trip till Florens eller vad säger du? Skulle vara ganska schysst att avnjuta några lyxiga burgare och god dryck till!

👇Tyck till om restaurangen i kommentarsfältet nedan👇