GUIDE: Restauranger med avsmakningsmeny i Västerås

RESTAURANGER MED AVSMAKNINGSMENY I VÄSTERÅS
Vi har listat restauranger med avsmakningsmeny i Västerås, där eftersmaken från timmarna på restaurangen länge lever kvar i minnet.

Här hittar du restauranger med avsmakningsmeny i Västerås: allt ifrån en fyrarätters komponerad av kocken eller en exklusiv tiorätters som tillagas precis framför dig. Passar för en större grupp vänner till den som önskar lyxig egentid på restaurang.

*Restaurangerna presenteras i alfabetisk ordning.

Restauranger med avsmakningsmeny i västerås

ALLIARIA

Vad får man när en sommelier och en kock bestämmer sig för att låta kreativiteten gå loss? En hemmarestaurang med en service utöver det vanliga exklusivt för endast 4 gäster per middagstillfälle. Det serveras mellan 14-17 rätter och drycken anpassas alltid efter maten.

”Säsong, infall och humör är vad som styr kombinationerna som serveras. Många gäster har återbesökt parets hemmarestaurang just för att se vad för nytt de kommit på!”

Adress

Kristinagatan 6 K, 722 11 Västerås.

Pris

Prisförslag ges vid förfrågan om bokning.

Bokning

Via hemsidan

FRANK

Hit kommer du om du vill ha en överraskning till fyrarättersmeny där du endast gör valet om du önskar kött eller fisk till huvudrätt – eller helt vegetariskt förstås. Du får avnjuta två förrätter, en huvudrätt och en dessert.

Det går att välja till ett dryckespaket som passar till rätterna. Men med eller utan dryck kan du lugnt luta dig tillbaka med känslan av avspänning i denna intima miljö som utmärker Frank.

”Här gäller enbart reglerna av den enda som äger – Frank rules. Det är nämligen den enda menyn som serveras på restaurangen.”

Adress

Stora Torget 3, Västerås.

Pris

635 kronor för fyra rätter och 395 kronor för dryckespaket.

Bokning

Via hemsidan eller på telefon 021-13 65 00.

NOM

Denna upplevelse bjuder helt och hållet på kockarnas val av rätter liksom drycker. Man sitter i en miljö med lagom dämpad belysning i ett valv med tegelväggar – perfekt för höst- och vintermys.

Det ordnas endast en sådan sittning per kväll – så se till att boka in ditt sällskap snarast, dock tidigast två veckor i förväg.

”Hit kommer du tillsammans med några nära och kära på minst fyra personer för en upplevelse kallad för Chef’s table.”

Adress

Stora gatan 42, 722 12 Västerås.

Pris

1200 kronor per person.

Bokning

Via hemsidan till hej@nombarmat.se eller på telefon 021-12 35 52.

PRÅMEN

Pråmen erbjuder rätter vars råvaror är närproducerade och beroende av vad som är bäst i säsong. Menyn bestäms helt av kockarna på båten, men det går självklart att anpassa rätterna vid allergier eller andra preferenser. Det går även att välja till ett passande dryckespaket till rätterna som serveras.

”Närmare kommer du inte Mälaren än genom denna restaurangbåt. Här bjuds det på en avsmakningsmeny bestående av minst tio rätter.”

Adress

Färjkanalen, kajplats 1-3, 722 10 Västerås.

Pris

1050 kronor för avsmakningsmeny och 650 kronor för dryckespaket.

Bokning

Via hemsidan eller på telefon 021-44 84 999.

THE NUTMEG HOUSE

Kan du inte bestämma dig för om du önskar ha en hemmakväll eller gå ut på restaurang? Du behöver inte välja! The Nutmeg House är en hemmarestaurang i Västerås som välkomnar middagsgäster för en exklusiv femrätters middag.

Du får veta att det serveras snacks till fördrinken och kaffegodis till kaffet, men resten av menyn är hemlig och komponeras helt av den OS-guld och VM-guld vinnande kocken Christoffer Magnus Domeij.

”Här kan du verkligen känna dig som hemma. Som mest kan ni vara en grupp på 12 personer som avnjuter denna femrätters middag, men slipper disken! All dryck tar man med själv.”

Adress

Muskotvägen 4, 724 65 Västerås

Pris

Femrätters: 1200 kr

Bokning

Via hemsidan eller på telefon 076-766 68 98

THE VÄSTERÅS DINNER CLUB

Här tillagas rätterna mitt framför dig och du behöver inte oroa dig för att inte hinna äta upp dem alla – det bokas nämligen endast en sittning per kväll. Det innebär att du som middagsgäst anländer klockan 18:00 och därefter sitter du och ser kocken Stefan Taylor tillaga maten framför ögonen i 4-5 timmar.

Du kan också välja till kompletterande vinpaket till maten som oftast är i fransk stil, men med både skottska och schweiziska toucher.

”Här äter du inte maten – här upplever du den. På The Västerås Dinner club erbjuds du en fast meny på tio elller fem rätter med endast 12 platser, passar för ett helt sällskap.”

Adress

Sigurdsgatan 25, 721 30 Västerås

Pris

Femrätters: 695 kr, Tiorätters 995 kr.

Bokning

Via hemsidan till info@vasterasdinnerclub.com eller på telefon 073-610 01 14

Avsmakningsmeny 

När en restaurang erbjuder mindre rätter som baseras på speciella tekniker, råvaror som är säsongsbetonade eller helt enkelt utöver det vanliga.

Vilken restaurang vill du besöka? Kommentera och låt oss veta!

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.