Julbord hos Saluhallen Slakteriet: En kombo av klassiskt, vegetariskt, grillat och vilt!

Traditionellt julbord hos Saluhallen Slakteriet

Saluhallen Slakteriet bjuder in till julbord med ett upplägg som är utöver det vanliga. Här kommer du kunna avnjuta ett traditionellt julbord med en kombo av vegetariskt, grillat och vilt! Den härliga miljön i Saluhallen är pricken över i:et för ditt julbord.

Saluhallen Slakteriet Julbord
Julstämning hos Saluhallen Slakteriet.

Julbordet: En kombo av klassiskt, vegetariskt, grillat och vilt!

Rätterna görs från grunden med stor kärlek av restaurangerna i Saluhallen Slakteriet. Julvärden Bo Masser, berättar mer om årets julbord.

Julbord Saluhallen Slakteriet
Bo Masser är spänd inför årets julbord.

– Visst är det traditionellt i den meningen att det följer Tore Wretmans tankar om fem turer, men det är även mycket nyskapande. Till exempel gravas laxen av Aurora Sushi Bar och man kan äta genom alla turerna helt vegetariskt. Den lokala anknytningen är mycket stark och upplägget med mindre portioner är både gästvänligt, då man kan smaka på allt, och ett sätt att minska på svinnet, säger Bo Masser.

Tore Wretmans fem turer är upplägget för julbordet

Saluhallen Slakteriet dukar upp julbordet i de fem turer som de lärt sig från Tore Wretman. Nedan listar Findie vad varje tur innehåller, du kommer inte bli besviken!

Första turen: Sill, ost & smör

Klassiska sillinläggningar får sällskap av inlagda grönsaker, lagrade ostar och vedugnsgräddat knäckebröd.

Julbord Saluhallen Slakteriet
Första turens härligheter på bild.

Andra turen: Lax, ägg och omelett

Både gravad och BBQ-rökt lax, ägghalvor och saffranskokt mathavre finns bland fat och skålar.

Julbord Saluhallen Slakteriet
Gravad lax från Aurora Sushi Bar.

Tredje turen: Kallskurna

Skinka förstås! Både från tamgris och vildsvin, därtill en vegansk variant. Syltor, korvar, pastej, en vintrig äppelsallad med fänkål och rödbetssallad.

Julbord Saluhallen Slakteriet
Klassiskt upplägg av traditionella rätter.

Fjärde turen: Småvarma

Prinskorvar, grillade köttbullar, revbensspjäll, brysselkålsgratäng med timjan, gräddstuvade vaxbönor, Vego-Jansson med kapris och omelett med trattkantareller och dumplings.

Julbord Saluhallen Slakteriet
Det finns något för alla, de vegetariska alternativen är fantastiska.

Femte turen: Dessert

Avrunda den fantastiska smakresan med hemlagad ischoklad, knäck och små kakor, julgodis, frukt och ris à la malta.

Julbord Saluhallen Slakteriet
Se till att spara lite plats för den sista turen – desserterna.

Boka julbord hos Saluhallen Slakteriet!

View this post on Instagram

Traditionellt julbord – Mix av klassiska och vegetariska rätter🎄💫 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ett axplock från julbordsbuffén: Klassiska sillinläggningar, inlagda grönsaker, lagrade ostar, gravad och BBQ-rökt lax, Skinka från tamgris, vildsvin, en vegansk variant. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Revbensspjäll, brysselkålsgratäng, gräddstuvade vaxbönor, Vego-Jansson med kapris, omelett med trattkantareller och dumplings. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ischoklad, knäck, småkakor, julgodis, frukt och ris à la malta. Tagga en vän du vill ta med dig!🤶🎅 ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📸: @adelutanmedel

A post shared by Saluhallen Slakteriet (@saluhallenslakteriet) on

Bokning

Du kan boka ditt bord på deras hemsida.

Datum

20 november – 20 december

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Adress

Slakterigatan 6-10, 721 32.

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.