Madame Josephine i Västerås: Därför blir det en succé

En av årets hetaste nyöppningar är Madame Josephine i Västerås som är en del av Let Me Be Frank AB. Restaurangen ligger bredvid Nya Hattfabriken och har premiäröppning fredagen den 16/3 – imorgon! Findie har intervjuat VD:n Peter Sandberg om allt man behöver veta om den omtalade snackisen. Kort och gott… Restaurangen banar för en riktig succé!

Madame Josephine i Västerås
Madame Josephine i Västerås öppnar fredagen den 16/3 och ligger vid Nya Hattfabriken.

Hur startade idén med Madame Josephine i Västerås?

– Vi har sedan dag ett alltid pratat om att nån dag bygga vår version av en italiensk krog. Pizza, pasta, charkuterier, ostar, vinet, olivoljan..alla dessa fantastiska smaker finns ju där. Den italienska krogkulturen är ju också väldigt märkbar i USA och efter ett par besök på italienska krogar därborta började vi titta efter lokaler. Vi nämnde detta för vår fastighetsägare Charles Åkerblom som tände på idén, räddade ett tänkt rivningshus och satsade tillsammans med oss för att göra något bra på innegården vid Nya Hattfabriken, berättar Peter Sandberg, VD för Let Me Be Frank AB.

”Atmosfären kommer bli väldigt familjär och härlig”, menar Peter.

Att förverkliga tankarna till verklighet… Hur har det gått?

– Själva upplägget har alltid känts bra men som vanligt är det kostnaderna som drar iväg. Det är dyrt att bygga samtidigt som vi känner pressen från vår nya ägare LF Invest att leverera något som verkligen sticker ut i det hårdnande utbudet bland Västerås restauranger, säger Peter.

Men att Madame Josephine Västerås är något extra märks tydligt, från stunden man som gäst kliver genom dörren. Det är något med känslan och atmosfären som för en bortom Västerås och det vardagliga livet.

 

Madame Josephine Västerås
Fullständig meny hittar ni på deras hemsida. Foto: Isabella Hansen.

Vad är det för kopplingar till de andra restaurangerna i Frankgruppen?

– Miljömässigt så syns det nog att det är samma duktiga hantverkare och inrednings-designers som hjälpt oss förverkliga våra tankar även denna gång. Vi ser det själva som att Nya Hattfabriken utökat lite så vi får sammanhängande enheter, Frank & Circus på ena sidan gatan & Hatten & Madame Josephine på den andra, menar Peter.

 

Madame Josephine i Västerås
Miljön i Madame Josephine i Västerås.

Varför ska man besöka er?

– Miljön är riktigt läcker! Känslan är lite som att sitta under en markis på en liten piazza någonstans och i kombination med de maträtter, prisnivån och de handplockade viner vi fått ihop är givetvis förhoppningen stor att detta blir en ny favorit i stan, berättar Peter med entusiasm.

Men det är inte bara miljön som kommer bli något utöver det vanliga. Peter har även avslöjat att de har tagit fram ett lekfullt och spännande koncept till deras mini-bar.

”Vi längtar något otroligt till att äntligen få öppna och komma igång med verksamheten”, avslutar Peter.

Minibar Madame Josephine
Peter demonstrerar det nya konceptet i deras minibar.

Psst… Missa inte krögarstoryn med Peter Sandberg här!
Glöm heller inte att spana in de andra restaurangerna i Frankgruppen: Nya Hattfabriken, Frank och The Circus.