Nya Didrik’s BBQ Pit: Därför ska alla testa kolgrillat

Didrik’s BBQ Pit är den nya heta restaurangen som öppnar i Västerås. Det är inte bara på grund av deras kolgrill som förser hungriga gäster med grillat. Utan för att personerna bakom har flera framgångsrika titlar inom grillning bakom sig. Gilla Grilla och Didrik’s BBQ Pit slår ihop sig och Findie har fått ställa frågor till ägarna för en exklusiv intervju.

Didrik's BBQ Pit
Ärtburgaren hos Didrik’s BBQ Pit är prisad.

Vilka är ni bakom Didrik’s BBQ Pit?

– Vi är fyra personer som alla har stor kärlek för grillat. Didrik Eriksson är gitarrist och konstnär, med ett utvecklat smaksinne. Han är yngste medlem i laget Broken Ribs som tävlar i grillning, där laget kom 11:a i förra årets Grill-VM.

Rojne Eriksson har under många år tävlat i grillning som Sheriff Roy och startade laget Broken Bibs. I katergorin Ribs blev man både Svensk och Nordisk Mästare 2015. Sheriff Roy har utvecklat egna såser, glaze och kryddor som är storsäljare i butiken. Rojnes entusiam och djupa kunskap har lagt grunden till Gilla Grillas mycket populära grillkurser, berättar Bo.

Lena och Bo Masser har en lång erfarenhet av evenemang med god mat i fokus. Från engagemang i Grythyttan och Loka Brunn har de med Gourmand World Cookbook Awards arrangerat mässor och show kitchens från Beijing, via Abu Dhabi till Paris och London. I Saluhallen Slakteriet har de varit med från början genom olika butiker. De har sedan ett par år fokuserat på grillat med kol.

Konceptet är enkelt men svårslaget

Didrik’s BBQ Pit är mat utan krångel. Bästa råvarorna, försiktigt med kryddor, tillagat över den bästa kolen och serverat direkt till gästen. Få rätter, men så som vi själva tycker om att äta den, säger Bo.

Nötköttet kommer från gräsbetande Red och Black Angus på Stora Ekeby. Ribsen kommer från grisar på Svarthälls, mellan Kungsör och Arboga. Coleslaw gör de på vitkål och morötter från Ted Oscarsson, Hebo trädgård, Sätra brunn. Deras majonnäs är gjord med ägg från familjen Widén i Medåker, Arboga.

Didrik's BBQ Pit
Goda och unika råvaror hos Didrik’s BBQ Pit.

Vad kan man förvänta sig som gäst på Didrik’s BBQ Pit?

Rätterna kommer att bygga på våra gästers favoriter till exempel Didriks Ärtburgare. Självklart kommer Sheriff Roy´s Mästarribs att finnas med, ett par varianter på härligt nygrillat nötkött från Stora Ekeby, både som Fajitas och en Steak Teaser. Och vad vore en Gilla Grilla / Didrik’s BBQ Pit utan en pulled pork på västmanländska. Fläsklägg från Svarthälls som har marinerats med äppelmust från Köpings Musteri, berättar Bo.

”Andra lagar mat med kärlek, men jag lagar mat med hat. Ärtburgarna är så djävliga att göra att jag svär hela tiden, men resultatet blir så gott att det är värt all möda!”, Didrik Eriksson.

När öppnar ni?

– Didrik’s BBQ Pit öppnar officiellt lördagen den 24 mars 2018 om vi hinner få allt klart. Dessutom har vi tänkt oss en VIP-invigning på fredag den 23 mellan klockan 16 och 18, då vi bjuder på lite smått grillat och läsk från Mora bryggeri och lättöl från Bryggeri Sjöhagen, informerar Bo.

“Vi ser verkligen fram emot att öppna. Få dela med oss av maten, råvarorna och den rena grillkolen där det viktigaste är mötet mellan oss människor”, avslutar Bo.

Spana in Gilla Grilla och Didrik’s BBQ Pit via Saluhallen Slakteriet på Findie.se!