Grekiska kolgrillsbaren: Restaurangen som tar dig till sommarlandet

Grekiska kolgrillsbaren är den främsta kedjan på marknaden för att få en upplevelse av grekisk mat och miljö. Du hittar en utav verksamheterna på kopparbergsvägen i Västerås som startades av bröderna Simon och Stefan Barhaido där dom har ett bred erfarenhet av det grekiska köket samt är delaktiga i driften för Agrill. Findie teamet träffar 38-årige Stefan Barhaido som haft en 22 årig lång resa inom restaurangbranschen.

– Jag har började min resa inom denna bransch vid tidig ålder. Som 15 åring växte jag upp i denna hektiska och lärorika miljö när min familj startade sin första restaurang. Jag fick prova på allt vilket är till stor fördel och lärdom! Från köket till beredning och tillagning för att få erfarenhet. Att driva restaurang ligger oss nära hjärtat inom familjen berättar Stefan.

Det gäller att lära sig det mesta utifrån erfarenhet för att lyckas inom restaurangbranschen. Dessutom har Stefan själv, genom sin utbildning inom bygg utformat interiören och inredningen inom restaurangen som gett sitt positiva avkast.

– Mitt sinne för färg och form har jag kunnat använda till min fördel inom verksamheten. Kedjan, Grekiska kolgrillsbaren fick upp ögonen för vår förändring och initiativ vilket gjorde att de valde att standardisera och implementera vår inredning nationellt som är väldigt unikt och genomtänkt säger Stefan.

För att vara i framkant gäller det att ständigt utöka konceptet och dess interiör. Utmaningen är just att uppdatera verksamheterna i sig. Det är långt ifrån en dans på rosor att renovera, öppna återigen och stänga i omgångar. Enligt Stefan är detta däremot en viktig faktor inom restaurangbranschen.

– Man behöver ge tid, kraft och energi för att få skeppet att lyfta. Så fort man gör bra ifrån sig och har ett otroligt bemötande inför sina gäster i samband med god mat och interiör, är risken liten för att det ska gå fel. Detta kommer att göra upplevelsen komplett och minnesvärd menar Stefan.

Med fokus på träkolsgrill och väl tillagad mat, serveras grekisk mat året om, baserat på det traditionella semesterköket från Grekland. Ett koncept som är anpassat efter det genuina från grekland.

– Vi har vällagad mat från grunden som görs utav en grekisk kunnig kock på kolgrill. I vår matlagning använder vi mättade och bra fetter med fokus på människors hälsa då vi äter för mycket fett och salt. Vi har en speciell krydda som vi applicerar i vår matlagning berättar Stefan.

Förutom att få avnjuta vällagad och god mat kommer du alltid att få ett glatt leende när du lämnar restaurangen och en upplevelse att lägga på minnet efter att besökt Västerås egna Grekland på kopparbergsvägen.

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.