Stammisen om Kajplats 9 i Västerås: Som min familj

Kajplats 9 i Västerås, en känd pärla vid hamnen. Någon som är där ofta heter Elin Amrén och beskriver restaurangen med ren kärlek. Veckans stammis är så omtyckt här att hon till och med blev överraskad av restaurangen på hennes studentdag.

Veckans stammis är Elin Amrén från Västerås.

Vem är Elin Amrén?

– Jag är en 19-årig tjej som både är född och uppvuxen här i Västerås. Just nu pluggar jag, jobbar i butik och är nanny. Mina två största intressen är mode och heminredning, vilket också är en anledning till varför jag gillar att gå på restaurang, det är så intressant att inspireras av interiören, berättar Elin.

När började du äta här?

– Här har jag och min familj ätit sedan öppningen, det är lite som våran kvarterskrog. Jag är uppvuxen på Ekbacken, så det är en tradition att ta båten hit. Nu äter jag här en gång varannan vecka, säger Elin.

“Det bästa vårtecknet är den första båtturen, som självklart går till Kajplats 9”.

Kajplats 9 i Västerås är en upplevelse

När Elin beskriver vad hon gillar med Kajplats 9 utelämnas ingenting. Bland annat är inredningen och miljön något hon lockas av.

– Personalen är så himla professionella men samtidigt personliga, alla är mina vänner. Sedan är atmosfären obeskrivlig, det är mysigt och välkomnande. Maten är även den helt fantastisk. Räkmackan är min favorit, men Entrecote med pommes är också ett säkert kort, berättar hon.

Elin Amrén
Drömmer Elin om Kajplats 9s räkmacka tro?

Har du något K9-hack?

– Jag har flera! Ett tips är att äta i Saluhallen istället för i matsalen. Att få se kockarna arbeta och förbereda maten är en speciell upplevelse. Sedan måste jag självklart tipsa alla som har möjlighet att ta båten hit. Och vill man inte äta en full trerättersmåltid kan man alltid beställa en efterrätt eller endast varmrätten, förklarar Elin.

Studentdagen räddades tack vare restaurangen

– På min studentdag förra året hade jag precis åkt flak och vi skulle ta båten hem med familjen där hela släkten väntade. Jag fick dock akut toalettbehov och sprang in på K9 med full studentklädsel och lånade toaletten. När vi sedan åkte tillbaka till stan på kvällen bjöd personalen in mig och familjen hit. Vi skålade i champagne alla tillsammans för att fira min student, avslutar Elin.

“Kajplats 9 betyder väldigt mycket för mig”

Glöm inte att spana in Kajplats 9 på Findie.se!

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.