STEKEBY – Västerås första korvbar!

STEKEBY VÄSTERÅS
Paret Susanne och Fredrik Essen driver sin egna gård Stora Ekeby där de föder upp sina djur på ekologiskt vis, har en gårdsbutik och nu satsar de på ett nytt koncept. Stekeby – Västerås första korvbar i Saluhallen Slakteriet.

Stekeby
Paret Susanne och Fredrik Essen som driver Stora Ekeby gård.

STEKEBY – Baseras på bra råvaror

– Vi kommer att servera korvar som tillverkas på plats av vår charkmästare Sune som har 40 års erfarenhet i ryggen. Våra korvar har hög kötthalt och serveras i bröd från Skeppshandeln i Köping tillsammans med hemgjorda röror. Givetvis kan man få rätten både gluten- och laktosfri, berättar Susanne.

Stekeby
Bild på rätt hos Stekeby.

Ekologisk uppfödning gör stor skillnad

– När man föder upp djur på ekologiskt vis innebär det att de endast äter obesprutat och ogödslat gräs. Största delen av året vistas djuren ute och de växer långsamt. När de är minst 2,5 år sker slaktning vilket gör att fettet kryper in i muskeln och ger ett marmorerat kött som är både gott och nyttigt, påpekar Susanne.

Varför valde man att satsa på en korvbar?

– Den optimala platsen fanns i Saluhallen Slakteriet och efterfrågan om att få äta våra korvar på plats i Saluhallen bara växte – då kände vi att det var dags. Västerås ska nu få sin första korvbar som baseras på riktigt bra råvaror, avslutar Susanne.

‘’God korv + gott bröd = Sann kärlek!’’