Westras Coffice by Björklunds – Västerås första centrala kaffebar!

WESTRAS COFFICE
Det är dags! Den 20:e juni 2018 får Västerås sin första centrala kaffebar – Westras Coffice by Björklunds. Personerna bakom konceptet som slagit sina kloka huvuden ihop är gänget på co-working space:t Westras och Björklunds Kafferosteri. Vi har träffat Isabelle Åström som är styrelseledamot och medgrundare av Westras och Fredrik Zetterberg som är verksamhetschef på Westras coffice by Björklunds. De berättar mer om det nya konceptet som öppnar den 20:e juni.

Westras Coffice by Björklunds
Fredrik Zetterlund och Isabelle Åström.

Westras Coffice by Björklunds: Co-working space och kaffe går hand i hand

– Westras är ett co-working space för entreprenörer i hjärtat av Västerås som finns på första våningen i Melkerhuset. När vi startade Westras, har tanken med att starta ett café, alltid funnits med oss. Ett koncept som utlovar härlig stämning och gott kaffe. Att ta fram detta med Björklunds Kafferosteri var ett självklart val eftersom det också drivs av ett gäng duktiga entreprenörer i Västerås, berättar Isabelle Åström.

Kaffet i fokus hos Westras Coffice by Björklunds

– Vi brinner för det vi gör och det ska genomsyras i vårt koncept. Hos oss kommer man att få testa något nytt vid varje besök. Kaffe kan smaka väldigt olika och man kommer få uppleva olika varianter när man besöker oss, säger Fredrik Zetterberg.

‘’Hos oss är varje kopp kaffe en unik smakupplevelse.’’

En av fem i hela Sverige som har Steampank brewer

– Vi är en av få verksamheter i Sverige som serverar finkaffe genom en Steampank brewer. Genom denna maskin bryggs kaffet av ånga och vakum i två olika glasbehållare. Dessutom är detta en automatisk maskin där man programmerar olika recept beroende på vilket kaffe man har och vad man vill ha för typ av kopp och smak. Vi har valt att investera i en sådan maskin för att den brygger ”rena” koppar kaffe. Med rent kaffe menar jag att man får fram smaken som varje kaffeböna har. Varje kopp får en unik smak påpekar Fredrik.

Westras Coffice by Björklunds
Westras Coffice by Björklunds är en av få i Sverige som har Steampank brewer.

Inte bara kaffe – Fika och sallad i mängder

– Vi samarbetar med företag som har fokus på bra råvaror och kvalité i sina produkter. Till exempel kommer allt bakverk och bröd kommer från Skeppshandelns Stenugnsbageri i Köping där allt sortiment bakas för hand utifrån naturliga ingredienser. Salladerna som vi erbjuder har tagits fram av den prisbelönta kocken: Christoffer Magnusson Domeij som driver Christoffers Mat at The Nutmeg House och Chantals i Västerås, berättar Fredrik.

Westras Coffice by Björklunds
Det finns olika juicer, sallader och fika hos Westras Coffice by Björklunds.

Westras Coffice by Björklunds – Inte bara en vanlig kaffebar

– Westras Coffice By Björklunds ska bli en mötes- och arbetsplats för de personer som vill sträva mot sina drömmar oavsett om man pluggar, är entreprenör eller intraprenör. Med hjälp av bra wi-fi och framförallt grymt bra kaffe hos Westras Coffice by Björklunds, kan man skapa magi hos oss, avslutar Isabelle Åström.

‘’Westras Coffice by Björklunds ska vara en neutral och inspirerande plats dit man kan gå, ta med sig sin dator och börja skapa.’’

Westras Coffice by Björklunds
Öppnar

Den 20/6 2018, Öppet från 07:30 – 18:00. Från kl. 16:00 bjuder man på smakprov av kaffet.

Öppettider

Måndag – Fredag: 07:30 – 18:00

Adress

Melkerhuset, Kopparbergsvägen 6

Inga kommentarer ännu...

Tyck till!

Your email address will not be published.